Benodigdheden

Home » Benodigdheden

Wat is nou precies een Wonderpot en welke extra producten gebruiken jullie voor het maken van de overheerlijke recepten op de website? Dit zijn vragen die wij geregeld krijgen in de mailbox en op de Facebook pagina. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gebruikte en aanbevolen producten van ons, aangevuld met tips van de actieve Facebook-Wonderpot community. De Wonderpot en de benodigdheden voor de Wonderpot kopen wij vaak bij Bol.com of Amazon. Dit doen wij voornamelijk door de goede klantenservice en het kosteloos bezorgen en retourneren mocht er iets niet goed zijn.

Basisbenodigdheden

Voor het optimale resultaat en in staat te zijn alle producten op de website te maken bevelen wij een Multicooker aan. Met een gewone slowcooker, zoals de Tristar hieronder, kom je een heel eind maar voor de hoge druk recepten is een Multicooker een must. Wij maken alle 3 gebruik van een Crockpot Express. Deze is er inmiddels in 2 varianten. Beiden zijn uitstekend geschikt voor het maken van alle recepten op de website. Het formaat is hetzelfde en dezelfde accessoires kunnen gebruikt worden voor deze Wonderpot. De nieuwe (Turbo) versie heeft een makkelijker te bedienen drukventiel, een turbo cook stand (deze verkort de kooktijd met 30%) en een functie voor het steriliseren van babyflesjes.

Crock-Pot Express-Pot 5,7L

Crock-Pot Express-Pot Turbo 5,7L (Nieuw Model)

Tristar VS-3915 (Goedkoop alternatief voor uitsluitend slowcook gerechten)

Accessoires

Om het maximale uit je Multicooker te halen zijn er talloze handige accessoires die je kan gebruiken in de Wonderpot. Mijn persoonlijke favoriet is het stoommandje waarmee je heel eenvoudig aardappelen en groenten klaarstoomt in je Multicooker. Onderstaande accessoires passen perfect in de bovenstaande Crockpot Express Multicookers.

Stoommand (RVS) met Eierkook rekje
Persoonlijke favoriet

Tefal Ingenio (plastic)

Ziva Stoommand (RVS)

Ook het maken van stamppotten kan uitstekend in een Wonderpot. Om veilig en zonder beschadigingen je aardappelen of groenten fijn te stampen gebruiken wij kunststof keukengerei in de Wonderpot. Deze kunnen de Wonderpot binnenpan niet beschadigen en zijn vaatwasserbestendig.

Brabantia Kunststof Pureestamper

Siliconen spatel

4-delige Kookgerei set

Onderstaande siliconen lifter wordt gebruikt door Chef Dave in zijn Lasagne Wonderpot gerecht en is geschikt voor elke 5,7 liter of grotere binnenpan voor jouw Wonderpot. Zoals ook bij de Veelgestelde vragen te lezen is, raden wij aan extra afsluitringen te bestellen om af te wisselen tussen zoete & hartige gerechten om de geuren die in de ring trekken niet te vermengen. Je kan er ook voor kiezen om een tweede, glazen deksel aan te schaffen. Op deze manier kan je tijdens het slowcooken toch naar je gerecht kijken zonder telkens de deksel open te maken. (let op: Enkel slowcooking, geen Pressure cooking)

Universele glazen deksel

Je ziet vaak op het internet bij recepten een andere maatvoering met ingrediënten. Amerikaanse recepten werken altijd met cups en wij werken vaak met eet- of theelepels. Een handige accessoire zijn de onderstaande maatcupjes. Deze heeft 8 maten met zowel theelepels, eetlepels als de meest gebruikte cups.

Joseph Joseph Nest Maatcupjes

meer volgt…..