knoflook noodles
knoflook noodles

Ingrediënten - 4 personen

60 ml sesamolie
400 gr kastanje champignons
1 grote rode paprika
9 teentjes knoflook
625 ml kippenboillon
500 gram linguine met ei (of een spaghetti naar keuze)
2 eetlepels gezouten boter
2 theelepels gedroogde dragon
60 ml oestersaus
60 ml hoisin saus
1 eetlepel sojasaus
1 eetelepel gemalen verse gember
2 theelepels sambal oelek
1 bosje lente-ui
2 eetlepels sesamzaad
Deze Aziatische knoflook noodles met gember zitten zo boordevol smaak, dat dit recept een blijvertje in jullie keuken zal zijn. De ingrediënten zijn simpel maar wat een SMAAK! Neem een hap en sluit je ogen: je waant je ergens op een achteraf straatje in een grote stad in Azië waarbij in een gammel kraampje de heerlijkste gerechten worden gemaakt. En dit alles met een ongelofelijke simpele bereiding.

Handelingen

1.Snij de paprika in dunne reepjes, de kastanje champignons in plakjes en snij de lente-uitjes in kleine ringetjes. Pers de knoflook.
2.Zet de Wonderpot op de 'Sauté'-stand met de sesamolie en wacht tot deze voldoende opgewarmd is. Dit is het geval als 'heating' verdwijnt uit de display.
3.Bak de champignons, paprika en knoflook voor ca. 3 minuten aan.
4.Voeg de kippenbouillon toe, roer deze goed door en schraap met een houtel lepel eventuele aanbaksels van de bodem van de pot los.
5.Breek de linguine doormidden en leg deze bovenop het megsel in de Wonderpot. Maak om en om laagjes met de linguine zodat het een soort kruis wordt (dus afwisselend horizontaal/verticaal).
6.Duw nu met de houten lepel zachtjes op de linguine zodat deze zo veel mogelijk onder de bouillon komt te staan maar ROER NIET!
7.Leg de boter op de linguine en voeg de dragon toe.
8.Sluit de deksel, kies voor het programma 'Manual/High', zet de kooktijd op 8 minuten en laat de Wonderpot zijn magie doen!
9.Maak nu de saus: voeg de oestersaus, hoisin saus, de sojasaus, de sambal en de gember samen in een kom en klop deze met een garde goed door elkaar. Ruik daarna even aan de saus: geweldig!
10.Zodra de kooktijd voorbij is, doe een QR. Voeg nu de saus toe en roer het geheel goed door in de pan. Laat nu de pot even staan zodat de noodles de saus goed op kan nemen. Na ca. 3 minuten voeg je de lente-ui en 3 kwart van de sesamzaadjes toe. Roer deze goed door en laat dan de pot nog 1 minuut met rust.
11.Schep op en garneer de borden met nog wat sesamzaad. Eet smakelijk!

Pasta als noodles?!

Het lijkt op het eerste gezicht misschien vreemd om pasta gebruiken als noodles maar dit werkt verrassend goed. Ik heb voor dit gerecht linguine met ei gebruikt, dit komt qua zachtheid en structuur het beste overeen met echte noodles maar zijn minder kwetsbaar in de Wonderpot.

Bereidingstips

De combinatie van verse gember, knoflook, sambal en lente-ui, geeft dit gerecht een ‘punch’. Het is echter niet zo heet dat je na elke hap moet blussen. Mocht je nu niet van scherp eten houden, neem dan de helft van de aanbevolen gember en laat de sambal achterwege. In plaats van de kastanje champignons kan je ook kiezen voor shiitake paddenstoelen.

Het gerecht is vegetarisch maar je kan zonder problemen 400 gram kip of garnalen toevoegen.

  • Kip: snij deze in stukjes en bak deze mee met de champignons & paprika.
  • Garnalen: voeg deze samen met de saus toe, zet de pot dan op ‘Sauté’ en laat deze tussen de 3 en 5 minuten tussen de noodles gaar worden.

In het recept wordt de term ‘QR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.