Ingrediënten - 4 personen

750-1kg kipfilets
1-1.5 kop heet water (250-300ml)
2 tl (smoked) paprikapoeder
Half bouillon blokje (kippen)
Zout en peper
Jouw favoriete BBQ saus!
BBQ Pulled Chicken is een van onze persoonlijke favorieten om te maken in de Wonderpot. Het is eenvoudig om te doen en boordevol smaak. Je kan eindeloos blijven varieren om jouw ideale receptuur te vinden. Probeer eens een andere bbq-saus of meng er een uitje doorheen voor de smaak. De Wonderpot zorgt ervoor dat jouw kip elke keer weer perfect gaar is.

Bereiding

1.Doe het hete water in de Wonderpot, verkruimel het halve bouillonblokje en roer door met een houten lepel
2.Voeg de 2 theelepels (smoked) paprikapoeder toe aan de bouillon
3.Verdeel de Kipfilets over de bodem van de binnenpan
4.Schep met de lepel de bouillon over de kipfilets (deze hoeven niet volledig onder water te staan)
5.Zet de Wonderpot op de Poultry stand of Manual/High op 15 minuten
6.Doe de deksel op de Wonderpot en druk op Start
7.Zodra de 15 minuten verstreken zijn druk je op stop en laat je de pan 5 minuten met rust (NR)
8.Na 5 minuten draai je het ventiel open en laat je de stoom ontsnappen
9.Haal het deksel van de Wonderpot en pak de kipfilets met een lepel of vork voorzichting uit de pot
10.Trek de kipfilets met 2 vorken uit elkaar in een grote kom of schaal
11.Meng tot slot jouw favoriete bbq-saus door de uit elkaar getrokken kip
12.Smullen maar!

Wat is er nou leuker en lekkerder dan je eigen Pulled Chicken maken in een half uurtje met jouw favoriete Barbecue saus?

BBQ Pulled Chicken is een zomerfavoriet van ons. Gemakkelijk te bereiden en heerlijk om te eten in kleine porties als hapje of gewoon als volwaardige avondmaaltijd. Uitstekend te combineren met een frisse coleslaw op een hamburgerbroodje. Wanneer je een Wonderpot in huis hebt, hoeft het niet tijdrovend en moeilijk te zijn. Je hebt enkel een aantal kippenborstfilets nodig, een bouillonblokje, kruiden en jouw favoriete bbq-saus.

Dit is een recept voor een lekkere, eenvoudige en vooral snelle bereiding. Chef Dave heeft een uitgebreider Pulled Chicken recept op onze site staan. Wanneer je zin hebt om een expert variant van ons Pulled chicken recept te maken, vergeet dan zeker niet om dit recept te bekijken en zelf te proberen.

Bereidingstips:

Wij hebben gekozen voor kipfilets omdat deze gemakkelijk uit elkaar te trekken zijn. Eventueel is dit recept ook te maken met kippenpoten. Hier zit echter minder vlees aan en is lastiger om uit elkaar/van het bot af te trekken. De kooktijden van deze variaties zijn nagenoeg hetzelfde in de Wonderpot.

Voor een lichte rooksmaak hebben wij gekozen voor gerookte paprikapoeder in het recept. Na een aantal keren dit recept gemaakt te hebben, is deze bbq-saus tot nu toe onze favoriet! Heb jij nog suggesties voor een heerlijke bbq-saus? Laat het gerust weten in de comments.

Na het uit elkaar trekken van de kip kan je ervoor kiezen om een beetje kookvocht toe te voegen als je de kip zonder te droog vindt. Houd er wel rekening mee dat het door de bbq-saus ook nog smeuïger wordt.

In het recept wordt de term ‘NR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.

Dit recept is eenvoudig te maken in elk soort Wonderpot! (Crockpot Express, Instant Pot, Ninja Multicooker etc.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.