Wat is er nou leuker en lekkerder dan je eigen Pulled Chicken maken in een half uurtje met jouw favoriete Barbecue saus?
BBQ Pulled Chicken is een zomerfavoriet van ons. Gemakkelijk te bereiden en heerlijk om te eten in kleine porties als hapje of gewoon als volwaardige avondmaaltijd. Uitstekend te combineren met een frisse coleslaw op een hamburgerbroodje. Wanneer je een Wonderpot in huis hebt, hoeft het niet tijdrovend en moeilijk te zijn. Je hebt enkel een aantal kippenborstfilets nodig, een bouillonblokje, kruiden en jouw favoriete bbq-saus.
Dit is een recept voor een lekkere, eenvoudige en vooral snelle bereiding. Chef Dave heeft een uitgebreider Pulled Chicken recept op onze site staan. Wanneer je zin hebt om een expert variant van ons Pulled chicken recept te maken, vergeet dan zeker niet om dit recept te bekijken en zelf te proberen.
Bereidingstips:
Wij hebben gekozen voor kipfilets omdat deze gemakkelijk uit elkaar te trekken zijn. Eventueel is dit recept ook te maken met kippenpoten. Hier zit echter minder vlees aan en is lastiger om uit elkaar/van het bot af te trekken. De kooktijden van deze variaties zijn nagenoeg hetzelfde in de Wonderpot.
Voor een lichte rooksmaak hebben wij gekozen voor gerookte paprikapoeder in het recept. Na een aantal keren dit recept gemaakt te hebben, is deze bbq-saus tot nu toe onze favoriet! Heb jij nog suggesties voor een heerlijke bbq-saus? Laat het gerust weten in de comments.
Na het uit elkaar trekken van de kip kan je ervoor kiezen om een beetje kookvocht toe te voegen als je de kip zonder te droog vindt. Houd er wel rekening mee dat het door de bbq-saus ook nog smeuïger wordt.
In het recept wordt de term ‘NR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.
Dit recept is eenvoudig te maken in elk soort Wonderpot! (Crockpot Express, Instant Pot, Ninja Multicooker etc.)
Leave a Reply