Broccoli met rundvlees. Dit klinkt een beetje oubollig en saai maar niets is minder waar: dit recept zal een instant-favoriet in je keuken worden.
Uiteraard is dit niet de Nederlandse versie van dit gerecht maar heeft het een Oosters tintje, het staat namelijk ook bekend als ‘Mongolian-beef’. Ondanks de naam, is het gerecht niet uit Mongolië afkomstig maar uit Taiwan en staat het op de kaart in bijna alle Amerikaans-Chinees restaurants.
Soort vlees
Het gerecht is te maken met verschillende soorten premium rundvlees zoals Chuck eye steak & entrecote. Ik gebruik in deze versie de bavette (deze was toevallig in de aanbieding). Bavette is een malse steak uit de vang van de koe en wordt in Nederland ook wel eens vinkelap, maanvlees of vanglap genoemd. De vang (nee, niet wang) is een stuk aan de onderkant van de koe tussen de bil en borst in. Bavette heeft een opvallend grove, lange draad en bevat vliezen. Het is verder vet-dooraderd (smaak!) en bevat weinig bindweefsel.
Bereidingstips
Snij het vlees in reepjes tegen de draad in. De draad zijn de groeven die in het vlees lopen. Door deze groeven dwars door te snijden, snijd je de spiervezels in kleine stukken en dit maakt steaks super mals. Onthoud dit bij elke steak die je snijd, rauw of gebakken!
Snijd de broccoli-roosjes niet te groot. Bij een groot roosje, kan je deze het beste in tweeën of vieren snijden.
Je kan ervoor kiezen om het recept met champignons op te leuken, gebruik ongeveer 220 gram en voeg deze samen met de broccoli toe aan het geheel.
In het recept wordt de term ‘QR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.
Leave a Reply