Chili con Carne, een klassieke Mexicaanse bonenschotel uit de Wonderpot. Dit gerecht leent zich uitstekend voor meerdere gerechten. Of je nou tortillawraps vult met chili con carne en met kaas erover in de oven afbakt, het serveert met rijst of gewoon lekker met wat stokbrood. Je kan eindeloos variëren met deze Mexicaanse klassieker.
Bereidingstips
Bij dit gerecht hebben we gekozen voor een slowcook bereidingswijze. Slowcook zorgt voor het meeste smaak en beste eindresultaat. De tijd dat je gaat slowcooken kan je aanpassen naar wens. Bij het recept hebben we gekozen voor 2.30 uur slowcook op high. Ook zou je 4 uur op low kunnen doen voor soortgelijk resultaat. Tussentijds weinig roeren of het deksel eraf halen, zodat de warmte zoveel mogelijk in de Wonderpot blijft. In de receptuur is gekozen voor rundergehakt. Je zou het gerecht ook met half om half of zelfs een mix van runderlappen en gehakt kunnen gebruiken. Hiervoor geldt dezelfde bereidingstijd.
Producten:
Chili con Carne uit de Wonderpot is eenvoudig te maken in elk soort Wonderpot! (Crockpot Express, Instant Pot, Ninja Multicooker etc.)
Zelf hebben wij de Crockpot Express gebruikt voor dit gerecht. De bereidingswijze verschilt niet als je een andere multicooker hebt.
In het recept wordt de term ‘Slowcook op High’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.
Wist je dat wij ook een Facebook-groep hebben? Hier kan je gezellig meepraten over de onze en uiteraard je eigen recepten delen!
Leave a Reply