Een gerecht dat altijd mee besteld dient te worden wanneer we af gaan halen bij de Chinees, is de Chinese Tomatensoep. Deze variant die bij de lokale Nederlandse Chinees te krijgen is, lijkt in geen geval op iets dat ze in China zelf eten. Dit gerecht is afgestemd op de Nederlandse markt en dat is dan ook de variant die wij eenvoudig kunnen bereiden in onze Wonderpot.
De bereidingswijze om de meeste smaak mee te geven aan de Chinese Tomatensoep is in dit geval Slow en low. Lage temperatuur voor een uur of drie geeft het beste resultaat.
Bereidingstips:
Wij hebben in dit gerecht gekozen voor verse gember en honing. Dit is een bewuste keuze om de toegevoegde suikers in het gerecht enigszins te beperken. Mocht je hier niet veel waarde aan hechten kan je uiteraard de honing vervangen voor 2 eetlepels bruine basterdsuiker. Gembersiroop kan als vervanging dienen voor de verse gember in ons gerecht.
Proeven is het meest belangrijke van het koken op slow. Doordat er geen deksel op de pot zit kan je tussentijds even kijken hoe het zit met de smaak van je gerecht. Voeg wat extra peper, zout of appelmoes toe aan het recept zodat het naar jouw smaak is.
Wanneer je van extra pit houdt in je gerecht kun je ervoor kiezen om een eetlepel sambal toe te voegen aan je soep. Zorg ervoor dat dit de laatste stap is voordat je het gaat eten. Met het indikken van je soep worden de smaken namelijk ook intenser.
Dit recept is eenvoudig te maken in elk soort Wonderpot! (Crockpot Express, Instant Pot, Ninja Multicooker etc.)
Wij hebben bij dit recept zoals gezegd gemaakt op de Slowcook stand. Omdat je niet door de deksel van de Wonderpot kan kijken hebben wij een alternatief in gebruik. Deze deksel past perfect op een CrockpotExpress. Zo kun je onder het koken toch even snel een kijkje nemen in je Wonderpot.
Leave a Reply