Ingrediënten - 4 personen

2 liter kippenbouillon(4 blokjes)
1 blik gesneden tomatenblokjes
500 ml gezeefde tomaten (passata)
1 blikje tomatenpuree
400 gram kipfilet
250 gram appelmoes
4 cm verse gember (fijngehakt)
1 eetlepel ketjap manis
1 teentje knoflook
1 eetlepel appelcider azijn
1 flinke eetlepel Honing
Zout en peper naar smaak
Paar theelepels Maizena
China uit de pot. Een van mijn persoonlijke favorieten bij het afhalen van Chinees: een echte Chinese Tomatensoep. Maak nu deze smaakvolle soep van de lokale Golden Shanghai Corner in jouw Wonderpot. 請享用!

Bereiding

1.Los 4 blokjes kippenbouillon op in 2 liter kokend water
2.Zet de Wonderpot aan op Slow (low heat)
3.Giet de bouillon samen met de knoflook in de Wonderpot
4.Leg de kipfilets in de bouillon
5.Laat 2.30 uur garen op low heat op de Slowcookstand
6.Haal de kipfilets uit de Wonderpot en leg deze op een bord of schaal
7.Voeg de tomatenpuree, passata, tomatenblokjes, appelcider azijn, ketjap, gemberblokjes, honing en appelmoes toe aan de bouillon
8.Trek de kipfilets uit elkaar met 2 vorken
9.Meng de Pulled Chicken weer met de soep
10.Meng 2 theelepels maizena met een klein beetje (koud)water en roer deze door de soep om in te dikken
11.Roer alles goed door elkaar en warm de soep nog een halfuurtje door
12.Voeg naar smaak eventueel meer appelmoes, peper of zout toe.
13.Smullen maar!

Een gerecht dat altijd mee besteld dient te worden wanneer we af gaan halen bij de Chinees, is de Chinese Tomatensoep. Deze variant die bij de lokale Nederlandse Chinees te krijgen is, lijkt in geen geval op iets dat ze in China zelf eten. Dit gerecht is afgestemd op de Nederlandse markt en dat is dan ook de variant die wij eenvoudig kunnen bereiden in onze Wonderpot.

De bereidingswijze om de meeste smaak mee te geven aan de Chinese Tomatensoep is in dit geval Slow en low. Lage temperatuur voor een uur of drie geeft het beste resultaat.

Bereidingstips:

Wij hebben in dit gerecht gekozen voor verse gember en honing. Dit is een bewuste keuze om de toegevoegde suikers in het gerecht enigszins te beperken. Mocht je hier niet veel waarde aan hechten kan je uiteraard de honing vervangen voor 2 eetlepels bruine basterdsuiker. Gembersiroop kan als vervanging dienen voor de verse gember in ons gerecht.

Proeven is het meest belangrijke van het koken op slow. Doordat er geen deksel op de pot zit kan je tussentijds even kijken hoe het zit met de smaak van je gerecht. Voeg wat extra peper, zout of appelmoes toe aan het recept zodat het naar jouw smaak is.

Wanneer je van extra pit houdt in je gerecht kun je ervoor kiezen om een eetlepel sambal toe te voegen aan je soep. Zorg ervoor dat dit de laatste stap is voordat je het gaat eten. Met het indikken van je soep worden de smaken namelijk ook intenser.

Dit recept is eenvoudig te maken in elk soort Wonderpot! (Crockpot Express, Instant Pot, Ninja Multicooker etc.)

Wij hebben bij dit recept zoals gezegd gemaakt op de Slowcook stand. Omdat je niet door de deksel van de Wonderpot kan kijken hebben wij een alternatief in gebruik. Deze deksel past perfect op een CrockpotExpress. Zo kun je onder het koken toch even snel een kijkje nemen in je Wonderpot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.