Als je rijst leert koken in de Wonderpot, zal je nooit meer terugkeren naar die gortdroge toverrijst. Deze witte rijst kan namelijk ook niet fout gaan!
Welke rijst moet ik nemen?
Er zijn natuurlijk ongelofelijk veel verschillende soorten rijst. En van ‘gewone’ witte rijst, zijn alleen al tientallen varianten. Persoonlijk ben ik erg fan van Surinaamse rijst. Dit is een smakelijke, droogkokende rijst met een extra lange korrel. Eigenlijk kan deze soort rijst gebruikt worden voor elk recept waarbij je rijst wil eten.
Surinaamse rijst kan je vaak in de supermarkt kopen maar ik haal deze het liefste in de lokale toko. Loop er gewoon eens binnen en kijk welke rijst ze daar hebben. Als je dit merk ziet liggen, twijfel dan niet en neem deze mee.
Bereidingstips
Maak je een gerecht in de Wonderpot waarbij je rijst ook als bijgerecht wil serveren, maak dan eerst de rijst klaar. De rijst kan je naderhand gewoon even opwarmen in de magnetron. Rijst kan je ook prima invriezen zodat je altijd een voorraadje bij de hand hebt.
Je kan je rijst ook in kokosmelk koken in plaats van water om er een heerlijke smaak aan te geven. Kippenbouillon in plaats van water of wat citroensap toevoegen aan het water, kan ook verrassend lekker zijn. Probeer het gewoon eens!
In het recept wordt de term ‘NR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.
Leave a Reply