Ingrediënten - 2 personen

2 kopjes rijst
2 kopjes water
zout
De Wonderpot is naast een pressure cooker, een slow cooker en een stoompan, ook de beste rijstkoker die je maar kan wensen. Witte rijst koken was nog nooit zo makkelijk!

Handelingen

1.Meet de rijst af: een kopje rijst per persoon. Zorg dat je per kopje rijst, ook een kopje water toevoegt. De verhouding is dus 1:1. Zorg wel voor minimaal 250 ml water, anders komt de pot niet op druk.
2.Was de rijst. Dit kan je in een grote kom doen maar de makkelijkste manier is met een vergiet. Was de rijst onder een lopende kraan koud water totdat er helder water van de rijst afkomt.
3.Doe de rijst in de Wonderpot en voeg het water toe. De rijst staan nu tnder water.
4.Voeg eventueel een beetje zout toe, sluit de deksel en draai deze op slot.
5.Sluit het ventiel en kies het programma 'Rice/risotto' en druk daarna op 'Start'.
6.De pot gaat nu eerst opwarmen en druk opbouwen. Hierna start het programma dat 12 minuten duurt.
7.Nadat de 12 minuten voorbij zijn, doe je een NR. Je raakt de pot dus niet aan gedurende 10 minuten. Hierna druk je op 'Stop' en draai je het ventiel open. Nadat ook het laatste restje stoom is ontsnapt, draai je de deksel van slot af.
8.Open de deksel en roer met een plastic lepel de rijst nog even om.

Als je rijst leert koken in de Wonderpot, zal je nooit meer terugkeren naar die gortdroge toverrijst. Deze witte rijst kan namelijk ook niet fout gaan!

Welke rijst moet ik nemen?

Er zijn natuurlijk ongelofelijk veel verschillende soorten rijst. En van ‘gewone’ witte rijst, zijn alleen al tientallen varianten. Persoonlijk ben ik erg fan van Surinaamse rijst. Dit is een smakelijke, droogkokende rijst met een extra lange korrel. Eigenlijk kan deze soort rijst gebruikt worden voor elk recept waarbij je rijst wil eten.

Surinaamse rijst kan je vaak in de supermarkt kopen maar ik haal deze het liefste in de lokale toko. Loop er gewoon eens binnen en kijk welke rijst ze daar hebben. Als je dit merk ziet liggen, twijfel dan niet en neem deze mee.

Bereidingstips

Maak je een gerecht in de Wonderpot waarbij je rijst ook als bijgerecht wil serveren, maak dan eerst de rijst klaar. De rijst kan je naderhand gewoon even opwarmen in de magnetron. Rijst kan je ook prima invriezen zodat je altijd een voorraadje bij de hand hebt.

Je kan je rijst ook in kokosmelk koken in plaats van water om er een heerlijke smaak aan te geven. Kippenbouillon in plaats van water of wat citroensap toevoegen aan het water, kan ook verrassend lekker zijn. Probeer het gewoon eens!

In het recept wordt de term ‘NR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.