Draadjesvlees
draadjesvlees

Ingrediënten

2 rode uien
4 teentjes knoflook
3 plakken ontbijtkoek
3 laurierblaadjes
Zakje (gewassen) worteltjes
3 stengels bleekselderij
800 gram riblappen of sucadelappen
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels appelstroop
200ml water
200ml rode wijn
Ingrediënten in de Wonderpot, zet deze op 10 uur in de slowcookstand en geniet van heerlijk draadjesvlees!

BEREIDING

1.Snij de rode uien, worteltjes, knoflook en bleekselderij in kleine stukjes
2.Werp alle gesneden groeten in de Wonderpot
3.Leg het vlees op de groenten
4.Strooi het zout en de peper over het vlees
5.Bestrijk het vlees met de mosterd
6.Schenk het water en de rode wijn in de Wonderpot
7.Leg ook de laurierblaadjes op de mosterd
8.Smeer ook de appelstroop op het vlees
9.Breek de plakken ontbijtkoek in stukjes en verdeel deze in de pan
10.Doe de deksel op de pot en zet deze op de slowcookstand
11.Stel de temperatuur in op LOW voor 10 uur

Het is geen feest zonder draadjesvlees!

Koken doe je met liefde en geduld. Koken doe je ook om iets lekkers te eten. En koken heeft ook nog een vorm van gezelligheid. Helemaal als het huis heerlijk ruikt naar hetgeen je aan het bereiden bent. Op hoge druk koken heeft minder gezelligheid in de aanloop naar het eten, daarom voor de feestdagen zoals Kerstmis of Oud en Nieuw, maar ook gewoon voor in de zomer, een slowcook-recept waarbij de geur een grote rol speelt. Want draadjesvlees wordt pas echt lekker als het lang opstaat. Met een Wonderpot is het nog makkelijker dan op het gasfornuis of de inductieplaat, omdat je er totaal geen omkijken meer naar hebt.

Snijden, smeren en slowcooken

Het bereiden van het vlees is heel simpel, het enige dat je goed moet doen is het plannen van de bereidingstijd. Want dit vlees zal 10 uur lang in de slowcooker zitten. Hij staat op de LOW-stand, en kan dus ook 5 uur op HIGH, maar niets is lekkerder dan de geur lang in huis te hebben. En dus gaan wij voor 10 uur op LOW. Mocht je vragen hebben over de standen, tijden en benamingen; neem dan een kijkje op onze veel gestelde vragen-pagina.

Variatie? Lekker doen!

Het is niet moeilijk om dit recept naar je eigen hand te zetten. Vervang de mosterd eens door een scherpere variant. Misschien wil je liever normale uien gebruiken in plaats van rode uien. Of groentebouillonblokjes. Het kan en mag allemaal. Er is genoeg te proberen met draadjesvlees. Of wil je de wijn vervangen door hoestsiroop! Zouden wij persoonlijk niet doen, dat wordt helemaal niet lekker, maar smaken verschillen nu eenmaal.

Producten:

Dit overheerlijke draadjesvlees uit de Wonderpot is eenvoudig te maken in elk soort Wonderpot ook als je enkel een slowcooker hebt! (Crockpot Express, Instant Pot, Ninja Multicooker etc.)

Zelf hebben wij de Crockpot Express gebruikt voor dit gerecht. De bereidingswijze verschilt niet als je een andere multicooker of slowcooker hebt.

In het recept wordt enkel gebruik gemaakt van de slowcook-functie. Mocht je nog nooit eerder met een multicooker hebben gewerkt en je bent benieuwd naar de andere functies en hun werking, neem dan een kijkje op de hulppagina. Deze vind je hier.

Wist je dat wij ook een Facebook-groep hebben? Hier kan je gezellig meepraten over de onze en uiteraard je eigen recepten delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.