Ingredi├źnten

Eieren
250 ml water

Handelingen

1.Gooi 250 ml water in de Wonderpot
2.Leg de eieren op het rekje of in een eierhouder
3.Sluit de deksel en zet het ventiel dicht
4.Druk op manual, zet de druk op low en stel drie minuten in
5.Druk op start, wacht totdat de pan verhit is en de drie minuten zijn verstreken
6.Open het ventiel direct na de verstreken tijd en wacht tot de druk van de Wonderpot is
7.Haal de eieren uit de pot en leg deze 1 minuut in koud water

Het klinkt zo simpel: een zacht gekookt eitje. En als je aan mensen vraagt of ze kunnen koken wordt ook altijd het ei erbij gehaald als het gaat om de enige kunde die men heeft. Maar, is het wel zo makkelijk? Een eitje koken? Wel in de Wonderpot zoals een Crockpot Express of andere Instant Cooker.

De vraag of het ei al in het water moet bij het opzetten of pas bij het koken kan je achterwegen laten. Prik je wel of geen gaatje in je ei? Het ene ei is groter dan de andere, is de kooktijd dan hetzelfde? Al deze onzekerheden neemt de Wonderpot weg als je dit recept volgt. Elke keer het perfecte gekookte ei dat makkelijk te pellen is. Of je er nu twee kookt of acht tegelijk.

Bereidingstips

Het koken van de eieren kan zowel met koud en warm water. Bij het gebruik van warm water, uit bijvoorbeeld een waterkoker, zal de Wonderpot sneller de hoge druk hebben bereikt.

De eieren leggen we niet op de bodem van de pot, maar op bijvoorbeeld het bijgeleverde rekje. Uiteraard kan dit ook in een stoommandje of op een speciaal eierrekje dat bij diverse webwinkels te koop is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.