Rendang daging
ingredienten Rendang

Ingrediënten - 4 personen

1 kg runder riblappen
3 uien
4 cm gember in kleine blokjes gesneden
2 chilipepers
2 a 3 teentjes knoflook
3 tl gemalen koriander
4 tl laos
½ tl of klein brokje trassi
1 tl komijnzaad(gemalen)
1 tl kurkuma
1 scheut zonnebloem olie
4 eetl ketjap manis
3 laurierblaadjes
Kokosmelk. 600 ml (400+200ml)
Peper/zout
Rendang uit de Wonderpot! Een pittige, rijke en romige Indonesische runderstoofpot gemaakt met rundvlees, eigen gemaakte boemboe en kokosmelk.

Bereiding

1.Verwarm de Wonderpot voor op de Sauté stand
2.Boemboe : Uien, gember, chilipepers, knoflook, koriander, laos, trassi, komijn, kurkuma en zonnebloemolie
3.Doe alle ingredienten voor de Boemboe in de keukenmachine/blender zodat het een pasta/fijn mengsel wordt
4.Boemboe aanfruiten in de Wonderpot (evt klein beetje zonnebloemolie erbij)
5.Riblappen in blokjes snijden
6.Na het fruiten van de boemboe het vlees meebakken en omscheppen
7.Als het vlees een kleur heeft zet je de Sauté stand af
8.Voeg de 400 ml kokosmelk, ketjap en laurierblaadjes toe
9.Het vlees hoeft niet helemaal onder water(melk) te staan
10.Druk op Meat/Stew(High Heat) en stel de tijd in op 60 minuten
11.Als de kooktijd verstreken is, druk je op stop en doe je een QR
12.Open de deksel wanneer al het stoom ontsnapt is
13.Roer de rendang even door en zet de Sauté stand weer aan
14.Laat de rendang indikken/inkoken tot er een dikke saus ontstaat
15.Haal de laurierblaadjes uit de pan
16.Voeg nu de overige 200 ml kokosmelk toe en laat het nogmaals inkoken.
17.Wanneer de Rendang de gewenste dikte heeft bereikt kan hij geserveerd worden
18.Smullen maar!

Rendang uit de Wonderpot! – en niet zomaar eentje. Het beste en meest smaakvolle Rendang recept dat je online zult vinden! Een pittige, rijke en romige Indonesische runderstoofpot gemaakt met rundvlees, eigen gemaakte boemboe en kokosmelk.

Bij echte Rendang hoort een romige zoet/pittige kokossmaak. Kokosmelk mag dan ook echt niet ontbreken in je gerecht. Klaar in twee uurtjes en barstensvol smaak. Het vlees is zo mals en zacht dat je nooit meer anders wilt.

Bereidingstips:

Wij maken de boemboe voor dit Rendang recept zelf. Wij hebben verschillende kant-en-klare boemboes geprobeerd en zijn ervan overtuigd dat onze zelfgemaakte het allerbeste is. Al zijn de kant en klare varianten lang niet slecht, zoals te vinden in ons snelle recept. Ze zijn vaak een stuk zouter dan een zelfgemaakte variant. Het kan dus altijd beter.

Onze zelfgemaakte boemboe gaat erg goed samen met de zelf toe te voegen volle kokosmelk in het recept. Wij hebben voor de originele kokosmelk variant gekozen omdat deze de meest romige smaak afgeeft aan je stoofvlees.

Wanneer je van extra pit houdt in je gerecht kun je ervoor kiezen om een extra spaanse peper fijn te snijden en mee te bakken met de boemboe. Ons recept is pittig zat naar onze smaak dus het is in principe niet nodig.

Voor het fijnmalen/hakken van de boemboe gebruiken wij een keukenmachine. Dit is vooral voor het gemak van de grotere hakmolen. Je kan de boemboe ook uitstekend maken met een staafmixer.

Na het pressure cook proces moet je de Rendang laten indikken met de Sautée functie. Wanneer het meeste water is verdwenen moet er om de paar minuten even geroerd worden om aankoeken te voorkomen. In het begin heeft de Rendang nog teveel water om het aan te laten bakken. Je kan het gerust even 10 minuten laten borrelen met de deksel eraf.

Door de sterke pressure-cook functie van de Wonderpot verkort je het gaarproces van het vlees tot maximaal een uur met behoud van smaak en structuur. Deze snellere bereidingswijze doet meestal iets af aan de smaak van het vlees. Wij hebben het recept weten te perfectioneren zodat er amper smaakverlies is ten opzichte van ons slowcook recept. Zeker het proberen waard dus!

Deze Rendang smaakt het beste met rijst en evt Sperziebonen/Sajoerboontjes

Alternatieve bereidingswijze(Slow-cook):

Het is ook mogelijk om dit recept te maken op slowcook stand.

  • Zet de Wonderpot op Slowcook.
  • Het vlees laten sudderen op Slowcook stand (High 4uur/Low 8 uur)
  • Laatste half uurtje even zonder deksel.
  • Na de kooktijd, net als bij de pressure cook variant, even laten inkoken en kokosmelk toevoegen.

Producten:

Rendang uit de Wonderpot is eenvoudig te maken in elk soort Wonderpot! (Crockpot Express, Instant Pot, Ninja Multicooker etc.)

Zelf hebben wij de Crockpot Express gebruikt voor dit gerecht. De bereidingswijze verschilt niet als je een andere multicooker hebt.

In het recept wordt de term ‘QR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.