Lasagne
Lasagne

Ingrediënten - 4 personen

1 grote ui
2 teentjes knoflook
500 gram rundergehakt
1,5 eetlepel italiaanse kruiden
peper & zout
500 gram passata
1 groot ei
200 gram Ricotta
150 gram Mozzarella (geraspt of in kleine delen gesneden)
180 gram gedroogde lasagnebladen
40 gram Parmezaanse kaas
Lasagne uit de Wonderpot! Niet omdat het moet maar omdat het kan! Een super makkelijke wijze van lasagne maken zonder dat een oven nodig is.

Handelingen

1.Snipper de ui en pers de knooflook.
2.Zet de Wonderpot op de 'Sauté'-stand met wat olijfolie en wacht tot deze voldoende opgewarmd is. Dit is het geval als 'heating' verdwijnt uit de display.
3.Fruit de ui een paar minuten aan, voeg hierna het gehakt, knoflook en een eetlepel italiaanse kruiden toe. Voeg op smaak nog wat peper en zout toe.
4.Rul het gehakt bruin, voeg hierna de passata toe en roer het goed door elkaar
5.Zet de Wonderpot uit en giet de gehaktsaus in een schaal. Pas op, de binnenpot is HEET!
6.In een mengkom klop je een ei los, voeg nu de Ricotta, een halve eetlepel Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe. Meng alles tot een geheel.
7.Bedek de bodem van een kleine sprinvorm (zie beschrijving) met wat bakpapier. Breek de lasagnebladen in stukken en bedek de bodem met 1 laag bladen.
8.Gooi 1/3e van de gehaktsaus over de bladen. Hierbovenop die je 1/3e van het Ricottamengsel en je topt het af met 1/3e van de Mozzarella.
9.Je legt nu weer een laag lasagnebladen erop en dit herhaal je nog 2x. Top de bovenkant af met de geraspte Parmezaanse kaas.
10.Pak de springvorm in met aluminium-folie en maak een draagdoek van folie (zie beschrijving).
11.Voeg 250 ml water toe aan de pot en plaats het rekje in de pot. Plaats nu de draagdoek van folie op het rekje en hierop zet je de springvorm.
12.Sluit de deksel, draai deze op slot, doe het ventiel dicht en kies het programma 'Manual/High'. Stel de tijd in op 24 minuten.
13.Na de kooktijd die je een NR en laat je de pot 10 minuten met rust.
14.Verwarm de oven ondertussen op de grill-stand.
15.Na de 10 minuten, laat je de laatste stoom ontsnappen door het ventiel open te draaien en daarna open je de deksel.
16.Til via de folie (LET OP: HEET!) de springvorm uit de Wonderpot. Verwijder de folie en zet de lasagne nog een paar minuten onder de grill zodat de bovenste laag een mooi kleurtje krijgt. Hou dit wel goed in de gaten zodat de kaas niet verbrandt!

Lasagne: er is bijna niemand die het niet lekker vindt! Lasagne maak je meestal in de oven maar als je je geen oven tot je beschikking hebt, is de Wonderpot een uitkomst. Wij vinden het lekker om na de bereiding in de pot, de kaaslaag nog even een paar minuten af te grillen in de oven maar tot hoeft natuurlijk niet. Dit is ook een ideale manier om bijvoorbeeld in de caravan een lekkere lasagne te maken!

Bereidingstips

Dit recept maakt gebruik van een bolognesesaus en verschillende soorten kaas maar ook een vegetarische lasagne met groenten en spinazie kan je op deze wijze in de Wonderpot bereiden. In dit recept gebruiken de de Wonderpot ook voor de bereiding van de de saus maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om deze in een aparte pan te maken.

Springvorm

Zorg voor dit gerecht voor een kleine maar hoge springvorm. Deze springvorm van de HEMA, past precies in de Wonderpot 🙂

Folie draagdoek

Om de warme springvorm uit de pot te halen, raden wij een siliconen lifter aan. Deze worden niet warm en kunnen gewoon afgewassen worden. Mocht je nou niet de beschikking hebben over zo’n lifter, kan je een draagdoek van aluminium folie maken. Scheur een lap folie van de rol en vouw deze een paar keer dubbel totdat je een reep folie met de breedte van ca. 8 cm hebt.

Hier plaats je uiteindelijk de springvorm op:

Vouw hierna de 2 uiteinden naar binnen voordat je de deksel sluit.

In het recept wordt de term ‘NR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.