Deze stoof van runderlende is niet iets voor een doordeweekse dag, daar is het te prijzig voor. Wil je gasten echter eens verwennen met smaakvol ‘comfort-food’ waar je ook nog eens weinig werk aan hebt, dan is dit recept een schot in de roos. Niet alleen het heerlijke vlees maar ook de volle jus zal je gasten doen watertanden!
Soort vlees
Voor deze stoof gebruiken we runderlende en dan specifiek het dikke gedeelte van dit prachtig stuk vlees. De runderlende bevindt zich achterop de rug van de koe en hier worden de volgende geweldige stukken vlees uitgehaald:
Dunne lende
- Entrecote
- T-bone steak
- Koetsierstuk
Dikke lende
- Biefstuk
- Rosbief
Onderaan de lende bevindt zich ook nog het meest luxe stuk van de koe: de ossenhaas, ook wel tournedos genoemd.
Van de dikke lende wordt vaak carpaccio gesneden maar het leent zich ook zeer goed om te braden vanwege het vet wat zich bovenaan het vlees bevindt. In dit geval braden wij het vlees eerst aan om het daarna onder druk te stoven.
Producten
Deze stoof van runderlende uit de Wonderpot is eenvoudig te maken in elk soort Wonderpot: Crockpot Express, Instant Pot, Ninja Multicooker etc.
Zelf hebben wij de Crockpot Express gebruikt voor dit gerecht.
Om er voor te zorgen dat je de anti-aanbaklaag van de pot niet beschadigd raden we nooit aan om een scherp of hard voorwerp in de pan te roeren of vlees mee te keren. Neem hiervoor bijvoorbeeld een houten spatel of eentje van siliconen. Mocht je makkelijk een halve eetlepel af willen meten, zijn maatlepels een aanrader.
In dit recept maken we gebruik van een natural release (NR), mocht je nieuw zijn met een crockpot, instant pot of andere hoge druk pan, kijk dan even op onze vraag-en-antwoord-pagina voor meer uitleg over de termen en gebruiken. Dit is de ideale plek om informatie over de Wonderpot op te doen!
Wist je dat wij ook een Facebook-groep hebben? Hier kan je gezellig meepraten over de onze en uiteraard je eigen recepten delen!
Leave a Reply