Orzo is een rijstvormige pastasoort die overal rond de Middellandse zee wordt gegeten. Soms als vervanging voor rijst (of als vervanging voor rijst in risotto) maar het zit ook vaak in soep of het wordt koud gegeten in salades. Orzo is zeer veelzijdig en gek genoeg bij ons in Nederland nog relatief onbekend. Probeer dit gerecht eens, je zal er geen spijt van krijgen!
Wil je nu een echte risotto in de Wonderpot maken, gebruik dan geen orzo maar dit gerecht.
Bereidingstips
Wil je eens experimenteren met de Wonderpot, dan kan je ook de orzo via de pot-in-pot-techniek garen. Je hebt dan geen extra pannetje met water nodig maar wel een stapelbare stoomset.
Doe dan 650 ml water samen met de orzo in het stoompannetje en zet deze voorzichtig op de kip/tomaat.
In het recept wordt de term ‘NR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.
Leave a Reply