Ingrediënten - 4 personen

1 eetlepel olijfolie
1 ui
3 teentjes knoflook
120 ml kippenbouillon
750 gram kipfilet
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
400 gram tomatenblokjes
340 gram Orzo
90 gram verse spinazie
90 gram verse Parmezaanse kaas
Orzo is een gedroogde pastasoort in rijstvorm. Dit verrassend smaakvolle gerecht met kip, spinazie, tomaat en Parmezaanse kaas staat in een oogwenk op tafel!

Handelingen

1.Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
2.Zet de Wonderpot op de 'Sauté'-stand met de olijfolie en wacht tot deze voldoende opgewarmd is. Dit is het geval als 'heating' verdwijnt uit de display.
3.Bak de ui gedurende 4 minuten en voeg daarna de knoflook toe en bak deze ca. 20 seconden mee. Voeg hierna de bouillon toe.
4.Leg de kipfilets in 1 laag op de bodem van de Wonderpot. Bestrooi deze nu met de peper, zout, Italiaanse kruiden en dek als laatste de kip toe met de tomatenblokjes.
5.Doe de deksel op de pot, draai deze dicht en sluit het ventiel. Kies het programma 'Manual' en zet de tijd op 12 minuten.
6.Breng ondertussen een pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de orzo hierin gedurende 7 minuten gaar.
7.Snij de spinazie in reepjes en rasp de Parmezaanse kaas.
8.Na de kooktijd doe je een NR. Je laat de pot nu 5 minuten met rust.
9.Haal de kip uit de pan en snij deze in stukjes, voeg deze hierna weer toe aan de pot.
10.Voeg nu ook de orzo, spinazie en Parmezaanse kaas toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met nog wat peper en zout.

Orzo is een rijstvormige pastasoort die overal rond de Middellandse zee wordt gegeten. Soms als vervanging voor rijst (of als vervanging voor rijst in risotto) maar het zit ook vaak in soep of het wordt koud gegeten in salades. Orzo is zeer veelzijdig en gek genoeg bij ons in Nederland nog relatief onbekend. Probeer dit gerecht eens, je zal er geen spijt van krijgen!

Wil je nu een echte risotto in de Wonderpot maken, gebruik dan geen orzo maar dit gerecht.

Bereidingstips

Wil je eens experimenteren met de Wonderpot, dan kan je ook de orzo via de pot-in-pot-techniek garen. Je hebt dan geen extra pannetje met water nodig maar wel een stapelbare stoomset.

Doe dan 650 ml water samen met de orzo in het stoompannetje en zet deze voorzichtig op de kip/tomaat.

In het recept wordt de term ‘NR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.