Ingrediënten - 6 personen

700 gram kipdijfilet
700 gram kipfilet
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel zout
1 theelepel gemalen mosterdzaad
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 kwart theelepel cayennepeper
1 kwart theelepel gemalen witte peper
375 ml kippenbouillon
1 eetlepel Worcestershire saus
1 theelepel vloeibare rook
Pulled chicken is een favoriet op ieder foodfestival en met dit recept haal je deze publiekslieveling in huis!

Handelingen

1.Mocht er overtollig vet aan de kipdijflilets zitten, snij dit weg. Snij de kipfilets door de helft zodat ze dezelfde grootte hebben als de kipdijfilets.
2.Zet de Wonderpot op de 'Sauté'-stand met een eetlepel olijfolie.
3.Nu gaan we een rub maken. Doe alle droge ingrediënten in een afsluitbare literzak en mix ze goed door elkaar.
4.Voeg een eetlepel olijfolie en de stukken kip toe aan de zak en schud de zak een minuut goed zodat de stukken kip bedekt zijn met de rub.
5.Zodra de Wonderpot heet genoeg is, verdwijnt de tekst 'HEAT' uit de display, pak nu met een tang de helft van de kip uit de zak en braad deze aan elke kant 2 a 3 minuten aan. Haal de stukken kip uit de pot en bak hierna de andere helft uit de zak op dezelfde wijze.
6.Als alle kip klaar en uit de Wonderpot gehaald is, gooi 125 ml van de kippenbouillon in de pot en schraap met een houten lepel eventuele aanbaksels van de bodem.
7.Zodra de aanbaksels los zijn, gooi de overige bouillon (250 ml) in de pot, samen met de Worcestershire saus en vloeibare rook.
8.Voeg hierna alle kip in de pot toe en zorg dat zoveel mogelijk van de bouillon de kip bedekt.
9.Doe de deksel op de pot, draai deze op slot en sluit het ventiel. Kies het programma 'Poultry' en de standaard tijd van 15 minuten. Druk op 'Start'.
10.Na de kooktijd, doe een NR van 10 minuten en laat de Wonderpot dus met rust.
11.Nadat de 10 minuten zijn verstreken, zet je de pot uit en laat je de resterende stoom ontsnappen door het ventiel open te draaien.
12.Draai de deksel open en hevel de kip vanuit de pot over in een grote schaal. Voeg daar ca 60 ml van het kookvocht uit de pot aan toe.
13.Trek de stukken kip met 2 vorken uit elkaar en gebruik nog 120 ml kookvocht om de kip verder op smaak te brengen.
14.Doe de pulled chicken samen met wat koolsla (voor recept, zie beschrijving) op een vers afgebakken broodje.
15.Voegen eventueel klein beetje BBQ-saus naar keuze toe en server met wat zoete aardappelfrietjes.

Deze pulled chicken zal bij al je gasten in de smaak vallen en het is super simpel om te maken. Door het toegevoegde rook aroma, krijgt het die heerlijke BBQ smaak en zal iedereen verbaast zijn als ze horen dat het uit de Wonderpot komt! Mocht je dit gerecht nu teveel handelingen vinden, kijk ook even naar de simpelere versie van Chef Wesley.

Bereidingstips

Op het eerste gezicht lijkt dit gerecht nogal overdadig met 1400 gram kip. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om wat minder kip te gebruiken maar tegen een broodje pulled chicken als lunch de volgende dag zegt natuurlijk niemand nee!

Voor deze pulled chicken heb ik vloeibare rook toegevoegd om de intense BBQ smaak in het gerecht te krijgen. Ik heb gekozen voor rook van het merk GrillStone. Deze zeer geconcentreerde vloeibare rook staat erg goed aangeschreven en heeft een Hickory-smaak. Dit is de meest gebruikte houtsoort om te roken en geeft een sterke rooksmaak af met een delicate spekachtige smaak.

Wil je in plaats van pulled chicken eens een pulled pork maken, dan hebben wij die uiteraard ook voor je.

Coleslaw

Op een broodje pulled chicken hoort natuurlijk een lekkere Amerikaanse coleslaw. Als bonus hierbij ons favoriete recept:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 1 eetlepel grove Zaanse mosterd
  • ½ theelepel mosterdpoeder
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • ½ rode ui
  • ½ winterpeen
  • 150 gram verse rode kool
  • 150 gram gesneden witte kool
  • ½ eetlepel verse platte peterselie

Meng voor de dressing de mayonaise met de appelciderazijn, grove mosterd, mosterdpoeder, honing en peper en zout naar smaak. Snijd de rode en witte kool fijn, snipper de ui, snijd de wortel julienne of rasp deze en hak de peterselie fijn. Meng in een saladekom de rode kool, witte kool, rode ui, wortel en peterselie goed door elkaar. Meng de dressing erdoor.

Bereidingstip: Als je de dressing pas op het laatste moment toevoegt, blijft de koolsalade lekker knapperig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.