Deze pulled chicken zal bij al je gasten in de smaak vallen en het is super simpel om te maken. Door het toegevoegde rook aroma, krijgt het die heerlijke BBQ smaak en zal iedereen verbaast zijn als ze horen dat het uit de Wonderpot komt! Mocht je dit gerecht nu teveel handelingen vinden, kijk ook even naar de simpelere versie van Chef Wesley.
Bereidingstips
Op het eerste gezicht lijkt dit gerecht nogal overdadig met 1400 gram kip. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om wat minder kip te gebruiken maar tegen een broodje pulled chicken als lunch de volgende dag zegt natuurlijk niemand nee!
Voor deze pulled chicken heb ik vloeibare rook toegevoegd om de intense BBQ smaak in het gerecht te krijgen. Ik heb gekozen voor rook van het merk GrillStone. Deze zeer geconcentreerde vloeibare rook staat erg goed aangeschreven en heeft een Hickory-smaak. Dit is de meest gebruikte houtsoort om te roken en geeft een sterke rooksmaak af met een delicate spekachtige smaak.
Wil je in plaats van pulled chicken eens een pulled pork maken, dan hebben wij die uiteraard ook voor je.
Coleslaw
Op een broodje pulled chicken hoort natuurlijk een lekkere Amerikaanse coleslaw. Als bonus hierbij ons favoriete recept:
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 1 eetlepel grove Zaanse mosterd
- ½ theelepel mosterdpoeder
- 1 eetlepel vloeibare honing
- ½ rode ui
- ½ winterpeen
- 150 gram verse rode kool
- 150 gram gesneden witte kool
- ½ eetlepel verse platte peterselie
Meng voor de dressing de mayonaise met de appelciderazijn, grove mosterd, mosterdpoeder, honing en peper en zout naar smaak. Snijd de rode en witte kool fijn, snipper de ui, snijd de wortel julienne of rasp deze en hak de peterselie fijn. Meng in een saladekom de rode kool, witte kool, rode ui, wortel en peterselie goed door elkaar. Meng de dressing erdoor.
Bereidingstip: Als je de dressing pas op het laatste moment toevoegt, blijft de koolsalade lekker knapperig.
Leave a Reply