Ingrediënten - 2/3 personen

1 kilo schouderkarbonades
2 uien
3 tenen knoflook
2 theelepels smoked paprikapoeder
2 theelepels gedroogde tijm
3 eetlepels bruine basterdsuiker
1 flesje BBQ-saus naar keuze (325/350 ml)
250 ml water
Vlees dat pulled is, is helemaal hip. Want alles uit elkaar trekken is van nu. Maar het is ook handig! Want zo zit elk stukje vlees onder de saus en smaakt alles nog intenser. En dat gaan we doen met deze pulled pork uit jouw Wonderpot.

Handelingen

1.Was de karbonades en snij het bot er vanaf
2.Snij de karbonades in repen zodat deze makkelijker bakken en later makkelijker uit elkaar te trekken zijn
3.Snipper de ui en snij de knoflook fijn
4.Zet de Wonderpot op de sauté stand en als deze heet is voeg je de karbonade, ui en knoflook toe
5.Braad dit aan totdat het een licht bruine kleur heeft
6.- extra stap - Mocht je karbonades uit de supermarkt hebben gebruikt zit er nu waarschijnlijk enorm veel vocht in de pan. Verwijder dit door bijvoorbeeld keukenrol in de pot te stoppen en zo het water eruit te deppen
7.Voeg nu de rest van de ingrediënten toe in de pot
8.Zet de Wonderpot op de meat-stand en op 60 minuten als deze zijn verstreken mag het ventiel direct open
9.Haal de karbonade uit de pot en trek deze met twee vorken uit elkaar
10.Doe het vlees terug in de pan en dik eventueel de saus nog in met maïzena mocht deze te waterig zijn

Een simpel recept dat smaakvol is en waar je je vingers bij af zal likken. Dat is deze pulled pork met BBQ-saus. Het klaarmaken van deze pulled pork is recht-toe-recht-aan maar kent wel een valkuil. De karbonades die in het recept gaan kunnen het totaal verknallen. Vlees kan je op vele plekken kopen. De supermarkt is de makkelijkste, maar die gaat er minder prettig mee om dan een slager. Als je dit recept gaat maken en je gebruikt karbonades uit de supermarkt zal er na het aanbraden van vlees enorm veel vocht in de Wonderpot zitten. En dat vocht hebben we niet nodig. Daarom gebruiken wij karbonades van de slager. Maar, ik zal in het recept wel het vochtdepmoment wel vermelden.

Deze pulled pork is heerlijk voor bijvoorbeeld de lunch op een broodje, maar hier in huis wordt deze ook graag gegeten bij een lekker bordje patat. Als we het met dat doel maken trekken we de karbonades niet uit elkaar, maar snijden we deze in blokjes. De saus van deze pulled pork wint het dan overigens van mayonaise, ketchup, curry of Joppiesaus. Er is dus voldoen de te variëren en ook naar smaak aan te passen. Want welke BBQ-saus vind jij het lekkerst? En wil je liever pulled chicken? Ook dan zit je goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published.