Stoofvlees
Aanbakken Vlees

Ingrediënten - 4 personen

700g rundvlees (riblappen/sukade)
1 bakje of zakje boemboe (rendang of semoor)
2 eetlepels ketjap
400ml kokosmelk
1 eetlepel bloem
Peper en Zout
Quick & Easy Stoofvlees uit de Wonderpot! Klaar in anderhalf uur en niet minder mals dan je gewend bent. Gebruik je favoriete boemboe voor het beste resultaat! Makkelijker en lekkerder wordt het niet!

Bereiding

1.Verwarm de Wonderpot voor op de Sautee stand
2.Boemboe aanfruiten in de Wonderpot
3.Snij ondertussen het vlees in blokjes en meng het met de bloem
4.Na het fruiten van de boemboe, het vlees meebakken en goed omscheppen
5.Als het vlees een kleur heeft, zet je de sautee stand af
6.Voeg nu de ketjap en 250 ml kokosmelk toe
7.Even doorroeren en doe de deksel op de Wonderpot
8.Druk op Manual en High heat. Stel de timer in op 1 uur
9.Draai het ventiel dicht en druk op start
10.Wanneer de kooktijd van een uur verstreken is, zet je met een lepel het ventiel open (QR)
11.Als alle stoom ontsnapt is, draai je de Wonderpot open
12.Druk op Sautee en gooi de overige 150ml kokosmelk erbij. Kook de saus in tot de gewenste dikte
13.Smullen maar!

Je kent het wel. Lange dag gehad maar wel iets lekker willen eten. Geen tijd of zin om 4+ uur met een slowcook gerecht bezig te zijn.
Kies dan voor verrukkelijk Quick & Easy Stoofvlees! Klaar in anderhalf uur en niet minder mals dan je gewend bent.

Door de sterke pressure-cook functie van de Wonderpot verkort je het gaarproces van het vlees tot maximaal een uur. Deze snellere bereidingswijze doet meestal iets af aan de smaak van het vlees. Wij hebben het recept weten te perfectioneren zodat er amper smaakverlies is ten opzichte van ons slowcook recept. Zeker het proberen waard dus!

Bereidingstips:

Wij hebben gekozen voor rundvlees omdat dit de traditionele stoofvlees bite en smaak heeft. Eventueel is dit recept ook te maken met kip of varkensvlees. De kooktijden van deze variaties verschillen wel ten opzichte van rundvlees.

Bij deze snelle variant Stoofvlees hebben wij gekozen voor een kant en klare boemboe. Je kunt elk soort boemboe uit de supermarkt gebruiken zolang het geschikt is voor rundvlees. Wij hebben gekozen voor een Rendang boemboe van Conimex. Deze gaat erg goed samen met de zelf toe te voegen kokosmelk in het recept. Let er wel op dat er verschillende soorten kokosmelk zijn. De light varianten hebben een dunnere structuur en deze zorgt voor een minder volle smaak. Wij hebben voor de originele kokosmelk variant gekozen omdat deze de meest romige smaak afgeeft aan je stoofvlees.

Wanneer je van extra pit houdt in je gerecht kun je ervoor kiezen om een aantal spaanse pepers fijn te snijden en mee te bakken met de boemboe. Soms is de boemboe pittig genoeg en is dit niet nodig. Meestal staat dit aangegeven op de verpakking van de Boemboe.

Na het pressure cook proces moet je het stoofvlees laten indikken met de Sautée functie. Zorg ervoor dat je goed blijft roeren zodat je vlees niet aan gaat bakken aan de bodem van de binnenpan.

Dit recept is eenvoudig te maken in elk soort Wonderpot! (Crockpot Express, Instant Pot, Ninja Multicooker etc.)

In het recept wordt de term ‘QR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.