De rijst
Zoals liefhebbers van de Italiaanse keuken weten, zijn Italianen zéér gepassioneerd over eten. Ook de ingrediënten moeten aan een hoge standaard voldoen. Dit geldt zeker voor de rijst die ze gebruiken in hun geliefde risotto. Vermijdt de supermarkt-huismerken en ook de soorten van Lassie, zijn mijn inziens niet geschikt. Ga je risotto maken, gebruik dan originele Arborio rijst uit Italië.
Witte Arborio rijst is een licht klevende rijst met grote, bijna ronde, korrels. Tijdens het koken nemen de korrels veel vocht op, maar van binnen blijven ze stevig. Deze rijstsoort is heel geschikt om een mooie, romige risotto mee te maken.
In Italië is Arborio een beschermde naam, helaas is dat in Nederland niet het geval waardoor er ook hier slechte Arborio-varianten op de markt zijn. Goede resultaten bereik je met dit merk dat goed te verkrijgen is.
Bereidingstips
Risotto is een klassiek gerecht uit Noord-Italië en er kunnen diverse ingrediënten aan toegevoegd worden. Voor deze versie heb ik gekozen voor een lekkere combinatie van kip & champignons. Ik gebruik het liefste kastanjechampignons omdat ze net iets meer smaak hebben dan de normale witte variant. Je kunt de kip ook weglaten voor een vegetarische risotto.
In dit gerecht maak ik gebruik van kippendijen, je kan ook kipfilet gebruiken maar de dijfilet is net iets zachter en dat komt in dit gerecht mooi tot zijn recht.
In het recept wordt de term ‘QR’ gebruikt, voor uitleg hierover (en alle andere dingen die je over de Wonderpot wil weten), klik je hier.
Leave a Reply