Ingrediënten - 5 personen

1 rode ui
3 teentjes knoflook
700 gram mager rundergehakt
450 gram pasta (naar keuze)
1 eetlepel Worcestersaus
3 cups runderfond (720 ml)
800 gram tomatenpulp (geen puree of blokjes)
225 gram tomatensaus (frito)
2 theelepels Italiaanse kruiden
1,5 theelepel kruidenzout (seasoned salt)
1 theelepel zwarte peper
1/2 cup Thousand Island dressing
450 gram geraspte Tex Mex kaas/cheddar kaas
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels barbecuesaus
Als er iets is dat elke Wonderpot-chefkok een keer zou moeten maken, is het wel een lekkere pasta. In dit recept combineren we een standaard pasta met kruiden, gehakt en vooral veel kaas om er een romige variant van te maken.

Handelingen

1.Zet de Wonderpot aan op high op de sauté-stand en voeg de olijfolie toe
2.Als deze opgewarmd is voeg je de ui toe en bak deze tot hij zacht is geworden
3.Voeg nu het gehakt toe en rul deze bruin in de Wonderpot
4.Zodra het gehakt bruin is kan de knoflook erbij en bak deze even mee
5.Voeg de worchestersaus toe en meng deze goed door het gehakt
6.Zet daarna jouw Wonderpot uit en voeg de fond, de tomatenpulp, tomatensaus, Italiaanse kruiden, kruidenzout en de zwarte peper toe
7.Roer alles goed door elkaar en voeg daarna de pasta toe
8.Duw de pasta in de saus, roer deze niet, maar duw ze onder zodat alles in de saus zit
9.Zet jouw Wonderpot op manual, high pressure en 6 minuten
10.Als de tijd verstreken is open je de pot met een quick release en daarna roer je alles goed door
11.Nu komt het variëren!
12.Voeg de Thousand Island dressing en de BBQ-saus toe en roer deze door
13.Voeg tot slot de geraspte kaas toe en blijf in de Wonderpot roeren totdat alle kaas gesmolten is

Als er iets is dat elke Wonderpot-chefkok een keer zou moeten maken, is het wel een lekkere pasta. In dit recept combineren we een standaard pasta met kruiden, gehakt en vooral veel kaas om er een romige variant van te maken.

Bereidingstips en de afwas!

Eigenlijk is deze pasta, zonder de toevoegingen, voor ieder recept te gebruiken. Maar de toevoegingen van de dressing, BBQ-saus en natuurlijk de kaas maken dit recept tot een ware hit in de keuken en aan de eettafel. Maar, let wel op! Door de toevoeging van de kaas is dit recept een ware afwasborstelkiller als er geen gebruik kan worden gemaakt van een vaatwasser. Hou dit dus in de gaten.

Varieer met meer of andere kaas

Zoals gezegd is de basis van het recept vrij simpel en ook zonder toevoegingen prima te eten, maar natuurlijk kunnen de toevoegingen achteraf variëren en naar eigen inzicht toe te voegen of weg te laten. Zo is een goede schep mosterd of gesnipperde augurk ook een heerlijke toevoeging om er misschien een cheeseburger smaak aan te geven. Ook de kaas die we toevoegen kan naar eigen inzicht en smaak aangepast worden. Probeer eens een om de Tex Mex kaas te vervangen voor cheddar. Of wellicht voor oude kaas? De pasta blijft rechtovereind staan en zal elke keer een glimlach op het gezicht toveren van hen die de lepel of vork zetten in een heerlijk bord met overheerlijke, romige pasta!

Tijd voor heerlijk pasta

In dit recept rullen we het gehakt bruin in de Wonderpot. Om er voor te zorgen dat je de anti-aanbaklaag van de pot niet beschadigd raden we nooit aan om een scherp of hard voorwerp in de pan te roeren. Neem hiervoor bijvoorbeeld een houten spatel of eentje van siliconen. De maten die gebruikt worden in dit recept zoals een cup, zijn de Amerikaanse maten en zijn het best af te meten met een set zoals deze en voor de eet- en theelepels houden wij deze maten aan. In dit recept maken we gebruik van een quick release, mocht je nieuw zijn met een crockpot, instant pot of andere hoge druk pan, kijk dan even op onze vraag-en-antwoord-pagina voor meer uitleg over de termen en gebruiken.

Wist je dat wij ook een Facebook-groep hebben? Hier kan je gezellig meepraten over de onze en uiteraard je eigen recepten delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.