Ingrediënten - 3/4 personen

750 gram kippendijen zonder bot (of 6 tot 8 poten)
250 gram rijst
375 ml water
45 ml zoute ketjap (marinade)
15 ml zoete ketjap (marinade)
15 ml rijstwijn (marinade)
2 eetlepels vers geraspte gember (marinade)
2 theelepels maïzena (marinade)
2 theelepels suiker (marinade)
3 theelepels vijfkruidenpoeder (marinade)
Twee snufjes witte peper (marinade)
Theelepel zout
1 bosui
eetlepel sesamzaadjes
Geen tijd? Geen zorgen! Met een paar basis ingrediënten, wat kip en een klein beetje tijd heb je binnen een handomdraai een heerlijk smaakvol recept op tafel. Of op schoot. Wat je wil!

Handelingen

1.Mix alle ingrediënten van de marinade door elkaar in een schaal
2.Snij de kippendijen zonder bot door het midden (of de kippenpoten)
3.Doe de kip en de shiitake paddenstoelen in de marinade en meng deze goed door zodat alles onder de marinade zit
4.Laat de marinade minimaal twintig minuten staan
5.Was de pandanrijst onder stromend water net zolang totdat het water dat er doorheen loopt niet meer melkachtig is
6.Gooi de rijst in de Wonderpot met het water en een snufje zout
7.Werp bovenop de rijst de marinade met de kip en de shiitake paddenstoelen
8.Sluit de deksel van de Wonderpot, sluit het ventiel en druk op manual/handmatig
9.Stel de tijd in op 9 minuten en laat de pressure op high staan
10.Als de tijd verstreken is moet je nog even geduld hebben en de pan 15 minuten laten rusten
11.Hierna kan het ventiel om de laatste stoom te laten ontsnappen, de deksel van de pot en opscheppen maar!
12.Garneer de border met een gesneden bosui en wat sesamzaad.

Tijd is geld, en geld is belangrijk. Daarom is het soms prettig om snel iets smakelijks op tafel te zetten dat bijna geen voorbereiding nodig heeft, snel klaar is gemaakt en daarom dus ook snel op tafel staat. Iedereen heeft even veel tijd, maar soms is koken even geen prioriteit. Daarom is het vandaag jouw dag om Chinese kip met rijst te maken dat snel klaar is en waar iedereen nog een keer van wil opscheppen. De meeste ingrediënten heeft bijna iedereen wel eens in huis en zelfs met één hand op je rug wordt dit binnen no time een favoriet in jouw huishouden.

Bereidingstips

Het recept kan gemaakt worden met kippenpoten als je geen kippendijen zonder bot wil gebruiken, maar deze moeten dan wel in tweeën gehakt worden. Heb je geen scherp groot mes om dit in één klap te doen, raden we je aan voor de kippendijen te gaan. Bij meerdere klappen op kippenbotten worden het kippenmessen die dwars door je eetplezier heen snijden. Wellicht kan de poelier het wel, maar anders… juist. Kippendijen zonder bot.

Mocht je geen fan zijn van de shiitake paddenstoel, zou je ook voor een simpele plattenlandschampignon kunnen gaan. Kortom, als je de marinade maakt en ergens kip vandaan haalt en wat rijst, kan je er mee doen wat je wil. Als alles klaar is kun je voor het groene gevoel er nog wat bosui of anders groen bij doen. Snel en simpel. Een eenpans-Wonderpot-gerecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.