Tijd is geld, en geld is belangrijk. Daarom is het soms prettig om snel iets smakelijks op tafel te zetten dat bijna geen voorbereiding nodig heeft, snel klaar is gemaakt en daarom dus ook snel op tafel staat. Iedereen heeft even veel tijd, maar soms is koken even geen prioriteit. Daarom is het vandaag jouw dag om Chinese kip met rijst te maken dat snel klaar is en waar iedereen nog een keer van wil opscheppen. De meeste ingrediënten heeft bijna iedereen wel eens in huis en zelfs met één hand op je rug wordt dit binnen no time een favoriet in jouw huishouden.
Bereidingstips
Het recept kan gemaakt worden met kippenpoten als je geen kippendijen zonder bot wil gebruiken, maar deze moeten dan wel in tweeën gehakt worden. Heb je geen scherp groot mes om dit in één klap te doen, raden we je aan voor de kippendijen te gaan. Bij meerdere klappen op kippenbotten worden het kippenmessen die dwars door je eetplezier heen snijden. Wellicht kan de poelier het wel, maar anders… juist. Kippendijen zonder bot.
Mocht je geen fan zijn van de shiitake paddenstoel, zou je ook voor een simpele plattenlandschampignon kunnen gaan. Kortom, als je de marinade maakt en ergens kip vandaan haalt en wat rijst, kan je er mee doen wat je wil. Als alles klaar is kun je voor het groene gevoel er nog wat bosui of anders groen bij doen. Snel en simpel. Een eenpans-Wonderpot-gerecht.
Leave a Reply