Ingrediënten

2 uien
2 appels
Varkensrollade - 1 kilo
1 eetlepel honing (marinade)
1 eetlepel mosterd (marinade)
1/2 theelepel zout (marinade)
1/2 theelepel peper (marinade)
Zet jouw Wonderpot aan, doe de rollade er in en klaar! Makkelijker kan niet en lekkerder gaat het niet worden.

BEREIDING

1.Schil de appels en de uien en snij deze in kleine blokjes
2.Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de rollade in
3.Leg de appels en de uien in de pot en de rollade hier bovenop
4.Zet jouw Wonderpot op de slow-stand, op low en stel de tijd in op 8 uur

Varkensrollade – 1 kilo

Een rollade kan voor veel mensen een obstakel zijn om klaar te maken. Het is immers vaak een behoorlijk groot stuk vlees en je wil natuurlijk wel dat het gaar is van binnen. Ziek worden van eten, daar zit niemand op te wachten. Daarom is het ook prettig dat je met dit recept er zeker van bent dat je varkensrollade gaar is, smaak heeft en ook nog eens heerlijk sappig en mals blijft. Geen stress meer. Met een voorbereiding van slechts een paar minuten en een bereidingstijd van 8 uur heb je geen omkijken meer naar de rollade en kan je ontspannen op de bank ploffen.

Honing en mosterd is door de jaren heen een combinatie gebleken die goed bij elkaar passen, maar in dit recept heeft het geen overheersende smaak. Natuurlijk is de marinade zelf in te vullen. Wellicht is het spelen met smaken nog het leukste om te doen. Vervang de honing en mosterd eens voor honing en ketjap. Of maak hem pittiger door knoflook, sambal en ketjap te mengen als marinade. Eindeloos plezier, met een rollade.

Bereidingstips:

Het bereiden van de rollade zoals in dit recept is kinderspel. Er zijn eigenlijk geen tips, alleen je eigen fantasie staat deze rollade in de weg. De ondergrond van appels en uien in de pan zijn natuurlijk ook te vervangen. Wellicht heb je liever een zure appel en sjalotjes, dat is geen probleem. Of neem een rode ui en een hele zoete appel. Alles kan. Wij gebruikten de Elstar appel en de oud Hollandsche ui. Zolang je van beide maar uit de schil haalt en deze in stukjes snijdt. Zelf hebben wij, na het uit elkaar vallen van de rollade, de appels en uien over de rollade gestrooid als garnering. Maar deze is ook met water en wat maizena in te koken als saus. Kortom; variatie kan simpel met dit gerecht. Mocht je echt plakken willen snijden van de rollade, zet dan de Wonderpot op 6 uur in plaats van 8 uur.

Producten:

Een heerlijke varkensrollade uit de Wonderpot is eenvoudig te maken in elk soort Wonderpot ook als je enkel een slowcooker hebt! (Crockpot Express, Instant Pot, Ninja Multicooker etc.)

Zelf hebben wij de Crockpot Express gebruikt voor dit gerecht. De bereidingswijze verschilt niet als je een andere multicooker of slowcooker hebt.

In het recept wordt enkel gebruik gemaakt van de slowcook-functie. Mocht je nog nooit eerder met een multicooker hebben gewerkt en je bent benieuwd naar de andere functies en hun werking, neem dan een kijkje op onder hulppagina. Deze vind je hier.

Wist je dat wij ook een Facebook-groep hebben? Hier kan je gezellig meepraten over de onze en uiteraard je eigen recepten delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.