De Italiaans Ragù is een saus waarin vlees het hoofdbestandsdeel is. Het is ook niet te vergelijken met de bolognesesaus zoals deze vaak in Nederland gemaakt wordt waarbij de tomaat de ster is. Deze Ragù bestaat puur uit vlees+bouillon.
Italianen stoppen liefde in deze saus, heel veel liefde. 8 uur liefde. En laat dat nou geweldig kunnen in de Wonderpot!
Bereidingstips
Officieel wordt Ragù met tagliatelle gegeten maar pappardelle of andere brede pasta zijn ook prima opties. Italianen zullen je vervloeken als je dit met spaghetti eet maar wat niet (w)eet, wat niet deert.
De bouillon die bij dit gerecht hoort is dun maar ongelofelijk smaakvol. Mocht je echter toch een iets dikkere saus willen, voeg dan wat Passata di pomodoro toe in het laatste uur.
Slow en low is the way to go bij dit gerecht. Wil je echter de kooktijd verkorten, dan kan je de Wonderpot ook op ‘High’ zetten. Wat precies het verschil hiertussen is en nog veel andere weetjes rondom dit geweldige apparaat, vind je hier.
Leave a Reply