Ingrediënten - 4 personen

60 ml water
1/4e blokje runderbouillon
1 winterpeen
2 teentjes knoflook
500 gram magere runderlappen
1 blik (400 gram) tomaat in blokjes
1 laurierblaadje
1 theelepel gedroogde tijm
peper & zout
400 gram tagliatelle
verse Parmezaanse kaas
Ragù is een traditionele Italiaanse vleessaus met bouillon. De Wonderpot is de ideale manier om deze langzaam te garen zodat alle liefde die Italianen in deze saus stoppen, nu ook uit jouw keuken kan komen.

Handelingen

1.Breng de 60 ml water aan de kook en los daar het 1/4e bouillonblokje in op.
2.Schil de winterpeen en snij deze in zo klein mogelijke blokjes.
3.Snij de knoflook fijn.
4.Kruid het vlees met de peper & zout en leg het in de Wonderpot.
5.Giet de blokjes tomaat over het vlees. Voeg de knoflook, winterpeen, tijm en het laurierblaadje toe en giet als laatste de runderbouillon over dit alles heen..
6.Doe de deksel op de pot, kies het programma 'Slow cook' en zet de temperatuur op 'Low'. Stel de tijd in op 8 (of zelfs 9) uur: hoe langer, hoe beter.
7.Haal na de kookktijd het mengsel uit de pot, verwijder het laurierblad en trek dit met 2 vorken los. Breng de ragù verder op smaak met nog wat peper & zout.
8.Kook de pasta en verspreid de ragù over de pasta. Strooi wat geraspte Parmezaanse kaas over het gerecht als garnering.

De Italiaans Ragù is een saus waarin vlees het hoofdbestandsdeel is. Het is ook niet te vergelijken met de bolognesesaus zoals deze vaak in Nederland gemaakt wordt waarbij de tomaat de ster is. Deze Ragù bestaat puur uit vlees+bouillon.

Italianen stoppen liefde in deze saus, heel veel liefde. 8 uur liefde. En laat dat nou geweldig kunnen in de Wonderpot!

Bereidingstips

Officieel wordt Ragù met tagliatelle gegeten maar pappardelle of andere brede pasta zijn ook prima opties. Italianen zullen je vervloeken als je dit met spaghetti eet maar wat niet (w)eet, wat niet deert.

De bouillon die bij dit gerecht hoort is dun maar ongelofelijk smaakvol. Mocht je echter toch een iets dikkere saus willen, voeg dan wat Passata di pomodoro toe in het laatste uur.

Slow en low is the way to go bij dit gerecht. Wil je echter de kooktijd verkorten, dan kan je de Wonderpot ook op ‘High’ zetten. Wat precies het verschil hiertussen is en nog veel andere weetjes rondom dit geweldige apparaat, vind je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.